Kako odabrati smještaj

Donošenje odluke za smještaj u dom za starije,  naročito roditelja je vrlo teško i stresno i težak izbor, zato nudimo neke smjernice koje bi mogle pomoći pri donošenju teške odluke.

Medicinsko osoblje

Medicinske sestre i njegovateljice su dobra osnova, a doktor  koji je svakodnevno na usluzi također je vrlo važan u zdravstvenoj skrbi.

Ne treba zaboraviti i na olakšavajuću vezu sa drugim zdravstvenim ustanovama i laboratorijama.

Socijalni radnik i fizioterapeut mogu biti stalni ili povremeni članovi tima, ovisno o broju korisnika i njihovog zdravstvenog stanja. Također je važno da broj zaposlenih bude adekvatan u odnosu na broj smještajnog kapaciteta.

Stručnost medicinskih sestara i školovanih njegovateljica je prioritet, isto tako i njihovo ophođenje prema korisnicima, ljubaznost i empatija koju imaju u sebi.

Smještaj Sretna zvjezdica ima dugogodišnje  iskustvo u liječenju velikog broja oboljenja i dijagnoza koje donosi starost, a kod nas je stručan nadzor dostupan 24 sata kako bi se i korisnici kao i njihove obitelji osjećali  sigurno.

Lokacija doma

Pri odabiru smještaja za naše najmilije vrlo je važna i lokacija  i okruženje s obzirom da su ponekad ograničeni u kretanju.

S obzirom da se naše oba smještajne jedinice nalaze u mirnim mjestima okružene prirodom, omogućit će našim korisnicima šetnju daleko od gradske buke i zagađenosti. Ovdje se nalaze voćnjaci, sjenica, prostor za šetnju prilagođen i manje pokretnim korisnicima, terase, balkoni na kojima se za lijepog vremena pije kava, a i ruča.

  Pogodnosti koje su uključene u cijenu smještaja

  • 24-satna pomoć od strane medicinskih sestara/njegovatelja, redovna kontrola i pomoć pri konzumiranju svakodnevne terapije, lijekova i suplemenata
  • Zdrava i medicinski prilagođena ishrana, kao i pomoć pri hranjenju ukoliko je to potrebno
  • Održavanje osobne higijene korisnika
  • Rad sa socijalnim radnikom
  • Ukoliko je potrebno provođenje terapija s fizioterapeutom i pregledi liječnika specijaliste
  • Svakodnevni boravak u prirodi
  • Zajedničke prostorije koje omogućuju da svakodnevne aktivnosti budu još lakše, a dani provedeni u društvu drugih korisnika.

  Ukoliko želite vidjeti i osobno se uvjeriti u sve pogodnosti našeg smještaja koje smo naveli,  rado ćemo vas  i provesti kroz sve sadržaje, ali još uvijek poštivajući sve mjere protiv COVID-19.

  Možda vas zanima